חד משמעית, חברות ההייטק הישראליות ממשיכות להיות חלק מרכזי בתהליך. חברות כמו "מובילאי", "צ'קפוינט" ו-"אינטל" ממשיכות לחזק את המעמד שלהן על ידי מיזוגים ורכישות של חברות קטנות יותר, ולעתים אף מחברות גדולות.
בתחום הבנקאי, "בנק הפועלים" רכש לאחרונה את "בנק אוצר החייל" וכך התרחב באופן משמעותי. זו היתה רכישה שנוצרה כתוצאה מלחץ הרגולטורים להפחית את כמות הבנקים הגדולים בישראל ולהגביר את התחרות בשוק.
בתחום הבריאות, רכישה מרשימה התבצעה כאשר "תא תרופות" רכשה את "אלוטרא". זו רכישה שמצביעה על כיוון התנועה של השוק הפרמצבטי לעבר שיתופי פעולה ואיחוד כדי לעמוד במול תחרות בינלאומית.
אך למרות החשיבות של כל מיזוג ורכישה אלה, חייבים לשים לב לכך שמאחורי כל תהליך כזה עומדים אנשים ותרבויות עסקיות שונות. האתגר הוא לא רק להביא למיזוג מוצלח מבחינה מספרית, אלא גם להביא למיזוג של האנשים והתרבויות בחברות שהתאחדו. במידה והתהליך מתבצע באופן מוצלח, התוצאה היא חברה מאוחדת, חזקה ומרשימה. אם לא, התוצאה עשויה להיות בעיות מרובות, קונפליקטים ואף נפילה בתפקוד.
מיזוגים ורכישות הם חלק מרכזי בהתפתחות השוק העסקי. זו הדרך שבה חברות מובילות ממשיכות להתפתח ולהתחדש. אבל, כמו בכל תהליך עסקי, חייבים לזכור את האתגרים ולנהל אותם באופן ממוקד ומקצועי, למען צמיחה והצלחה בריאה ויציבה.